Teknik Destek ve ProtaStructure’ın uzaktan kullanımı ve Covid 19 Pandemiği

18 Mart 2020
Teknik Destek ve ProtaStructure’ın uzaktan kullanımı ve Covid 19 Pandemiği

Değerli Prota Kullanıcıları,

Hepimizin sağlığı için çalışmalarımıza bir süre evden devam edeceğiz.

Bu süreçte, ProtaStructure lisansınızı dilediğiniz yerden kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bazı hatırlatmalarımızı sizlerle paylaşmak isteriz;

  • Prota teknik destek hizmetlerimiz her zaman olduğu gibi devam etmektedir. Alanlarında uzman tecrübeli destek mühendislerimiz, sorularınızı yanıtlamaya devam etmektedir. Teknik destek taleplerinizi destek@prota.com.tr adresinden veya Prota Destek Merkezi https://destek.protayazilim.com üzerinden yapabilirsiniz.
  • Bulut tabanlı lisanlı sistemimiz (tüm ProtaStructure 2019 kullanıcıları için) size uzaktan kullanım esnekliği sağlamaktadır. Bu konu için yararlı olacak bilgiler;
    • Yazılımınızı dilediğiniz bilgisayara kurabilir ve aktivasyon kodunuz ile lisansınızı dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
      • Programı kullanacağınız bilgisayarın internete bağlı olduğundan emin olunuz.
      • Yetkilendirme arayüzündeki ürün listesinden satın aldığınız ürünü seçiniz. Deneme veya Öğrenci sürümlerinden birini kullanıyorsanız, yine Deneme veya Öğrenci ürünlerinden birini seçmelisiniz.
      • ‘Çevrimiçi Etkinleştirme’ yöntemini seçiniz.
      • Prota tarafından size verilen ‘Aktivasyon Kodu’nu giriniz.
      • ‘Etkinleştir’ düğmesine basınız.
    • Önceki bölümde belirtildiği gibi, lisansınızı internete bağlanmadan 3 gün boyunca kullanabilirsiniz. Bu süre boyunca lisans, etkinleştirme yaptığınız bilgisayara özel olarak rezerve edilir ve farklı bir bilgisayarda kullanamazsınız. Lisansa ihtiyacınız olmadığında veya lisansı pasifleştirmek istediğinizde, Yardım Menüsü altındaki “Lisansı Sunucuya İade Et” seçeneğini kullanabilirsiniz. Lisansınız pasif hale gelecek ve sunucuya geri verilecektir. Böylece farklı bir bilgisayarda etkinleştirme yapmanıza olanak tanınacaktır. Bunu nasıl yapacağınıza dair hazırlamış olduğumuz videoyu inceleyiniz:

Prota olarak bu zor süreçte işinizin devamlılığının sağlanmasının öneminin bilincindeyiz ve sizlere en iyi şekilde yardımcı olabilmek için online olarak yine buradayız. Herhangi bir sorunuz veya probleminiz olursa bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.

Prota Destek Ekibi