TBDY 2018 Semineri’ni IMO İstanbul Şube’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirdik

20 Mart 2019

19 Mart’ta IMO İstanbul Şube’nin evsahipliğinde ProtaStructure 2019 ile TBDY 2018’e Uygun Güvenli Yapı Semineri’ni yoğun katılımla gerçekleştirdik. 150’yi aşkın İnşaat Mühendisi’nin katıldığı seminer Yönetim Kurulu Başkanı’mız Joseph Kubin’in konuşmasıyla başladı. Kubin, konuşmasında TBDY 2018 tasarım felsefesinden, yönetmelikte yer alan kavramlardan, yöntem ve çözüm yaklaşımlarından detaylı olarak bahsetti. Yeni deprem yönetmeliği ile ilgili birçok soruya ışık tutan Kubin’in oturumu oldukça ilgi çekiciydi.

ProtaStructure 2019 ile TBDY 2018’e Uygun Projelendirme oturumunda İnş. Yük. Müh. ProtaStructure Ürün Yöneticisi Mustafa Tümer Tan, ana hatlarıyla TBDY 2018 destekli ProtaStructure 2019 ile yapı sistemlerinin modellenmesi, sonlu elemanlar analizi ve tasarımı üzerine konuştu.

Kısa bir aranın ardından İnş. Yük. Müh. Prota Yazılım Geliştirme Yöneticisi Altuğ Güler, ProtaDetails ve ürün ailesindeki yenilikçi özellikleri katılımcılarla detaylı olarak olarak paylaştı. Seminerin son oturumunda ise İnşaat mühendisliğinde Dijital Dönüşüm kavramı ve popüler konulardan biri olan BIM kavramı konuşuldu.

Seminere katılım sağlayan herkese ve ev sahipliği için IMO İstanbul Şube’sine çok teşekkür ederiz.