ProtaStructure 2019 Yeni Servis Paketini Keşfedin

28 Ağustos 2019

Geçtiğimiz haziran ayında sizlerle paylaştığımız SP3 sürümünün ardından bu güncelleme paketinde de en büyük önceliğimiz Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY 2018) desteğini daha ileriye taşımak oldu.

Yaklaşık 1 ay gibi kısa bir süre içinde gerçekleştirdiğimiz 100’ün üzerinde iyileştirmeyi ve yeni özelliği ProtaStructure’ın yeni sürümünde deneyimleyebilirsiniz.

SP4’de Sizi Hangi Yenilikler Bekliyor?

Yeni Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yenilikler

TBDY 2018 destek kapsamını genişletmek ve sizlere projelerinizde daha fazla kolaylık sağlamak adına çalışmalarımız devam ediyor.

Bu güncelleme paketinde Kat Diyafram Varsayımlarının Analiz Sonrası Kontrolleri Raporunda yazılması sağlandı. Bunun yanı sıra, Madde 4.3.2.4’de yer alan kontroller için kullanıcı seçeneği getirildi. Artık bu kontrollerin tüm taşıyıcı sistemleri için mi yoksa sadece deprem yüklerinin perdelerle taşındığı binalar için mi uygulanacağını belirleyebileceksiniz. Bunlara ek olarak, B420C, B500C donatı sınıfları ve C50’den büyük beton sınıfları proje şablonlarına eklendi.

Riskli Yapıların Değerlendirilmesi: 21 Haziran Revizyonu

Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar yönetmeliğine getirilen 21 Haziran 2019 tarihli revizyonda yer alan tüm değişiklikler programa eklendi.

Riskli Bina Değerlendirme Özet Tablosu

Riskli bina değerlendirme sonucunda elde edilen değerlerin girilmesi gereken kentseldonusum.gov.tr adresindeki çevrimiçi formun daha kolay bir şekilde doldurulabilmesi için özet tablosu hazırlandı.

Modelleme ve Grafik Editör Performans İyileştirmeleri

Gerçekleştirilen performans iyileştirmeleri sonucunda model oluştururken özellikle büyük kalıp planlarında 10 kata yakın hız kazanmanız sağlandı. Bunun yanı sıra grafik editörde görsel iyileştirmeler yapılarak daha iyi ışıklandırma, gölgelendirme ve görsel sunum elde edildi.

Yeni ProtaSteel Makroları, Raporlar ve İyileştirmeler

Yeni Makas Oturtma Bağlantısı ve Kirişten Kirişe Köşebent Bağlantı Makrosunu kullanarak daha çeşitli bağlantı tipleri oluşturabilirsiniz. Kiriş-Kiriş bağlantılarda ana elemanların makas olabilmesi, Bayrak Levhalı bağlantıların artık tüm eleman tiplerini desteklemesi ve sürekli eklenen yeni bağlantı raporları gibi birçok yeni özellik ve iyileştirme ProtaSteel’de yer alıyor.

Makas ve Kirişlerin Arasına Aşık Tanımlanması

Çelik modelleme konusunda yaptığımız geliştirmelerden biri de makas başlıkları ve kirişler arasına aşık elemanlarının tanımlanabilmesidir. Özellikle makas ve kirişlerin birlikte kullanılmak zorunda kalındığı çatı sistemlerinde size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Aşık Yerleşiminde İyileştirmeler

Farklı boyutlarda, düz veya açılı makas ve kirişlerin arasına yerleştirilecek aşıkların yerleşim seçenekleri genişletildi. Aşıklar dizilirken hangi elemana dik olacağı belirtilebilir.

Makas Yerleşiminde Pratik Nesne Kenetleme Seçenekleri

Makas yerleştirirken artık diğer makas düğüm noktalarına kenetlenebilirsiniz.

Performans ve Kararlılık İyileştirmeleri

Kesintisiz ve kaliteli servis prensibimizin bir parçası olarak, Prota ürünleri için yayınlanan yeni SP4 güncelleme paketinde kullanıcı geri bildirimleri ve kalite kontrol çalışmaları sonucunda son bir ayda 100’ün üzerinde iyileştirme yapılmış ve yeni özellikler eklenmiştir.

Modellerinizi 3-Boyutlu PDF Olarak Meslektaşlarınızla Paylaşın.

Bu özellik ProtaBIM diye adlandırdığımız paylaşım ve entegrasyon çemberimize son teknoloji ve faydalı bir ek getiriyor. Projelerinin 3-Boyutlu görünümünü hızlı bir şekilde paylaşmak isteyen mühendislerin oldukça işine yarayacaktır.