ProtaStructure 2019, Yeni TBDY 2018 Desteği İle Kullanıma Hazır!

11 Ocak 2019

Değerli Meslektaşımız,

2 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Yeni Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY 2018) getirdiği kurallar, modelleme teknikleri ve kısıtlamalar ile mühendislerin ve yazılımların sahip olması gereken kalite ve bilgi standardını daha da üst düzeye taşımaktadır.

TBDY 2018 kapsamında hesap ve tasarım esaslarında yapılan temel değişiklikler ile binaların el hesabı bir yana, genel amaçlı analiz programlarıyla bile tasarlanabilmesi ve kontrol edilmesi daha da zorlaşmıştır. Uygulanması gereken analiz adedi artmış ve analiz sonrası işlemler ile tasarım süreci uygulayıcı hatalarına daha açık hale gelmiştir.

ProtaStructure, sadece genel amaçlı bir analiz programı değil; entegre bir modelleme, analiz, tasarım ve detay çizimi programıdır. Dolayısıyla, proje sürecinin her aşamasında inşaat mühendislerinin verimliliğini üst düzeye taşıyan birbiriyle ilişkili çok sayıda otomasyon aracını ve algoritmasını bünyesinde barındırmaktadır.

Geliştirme sürecindeki birinci önceliğimiz, yeni yönetmelik kurallarını hatasız ve ilkelerine uygun bir şekilde desteklemektir. Bunu da mühendislere şeffaf, esnek, güçlü ve güvenilir bir altyapı sunarak hayata geçirmeyi her zaman temel felsefemiz olarak benimsiyoruz.

Bu zorluklar ve prensipler çerçevesinde, ProtaStructure ekibi olarak aralıksız şekilde sürdürdüğümüz yazılım geliştirme ve kalite kontrol çalışmalarına karşın yayın tarihi gecikmek zorunda kalmıştır. Prota adına yaşanan gecikme için derin ve samimi özürlerimizi kabul etmenizi rica eder, ProtaStructure 2019 sürümünün, kapsamlı Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY 2018) desteği ile kullanıma hazır hale geldiğini duyurmaktan büyük mutluluk duyarız.

Sürüm yapıldıktan sonra da kalite kontrol çalışmalarımız devam edecek, gerektiği durumlarda servis paketleri yayınlanacaktır. ProtaStructure 2019 - TBDY 2018 Uyumluluğu ve Yeni Özellikler ile ilgili detaylı doküman ve bilgiyi bizlere ulaşarak edinebilirsiniz.

Saygılarımızla,
Mustafa Tümer TAN
İnşaat Yüksek Mühendisi
ProtaStructure Ürün Yöneticisi