ProtaStructure Suite Güncelleme Çalışmalarımız Devam Ediyor

02 Kasım 2016

En yeni servis paketinde ProtaStructure 2016 ve ProtaDetails 2016, daha kararlı kullanımı, kullanıcı dostu özellikleri ve yenilenmiş arayüzleri ile daha da akıcı bir kullanım sunuyor.

İşte Yeni Servis Paketi ile gelen özelliklerden sadece bazıları;

ProtaStructure 2016 SP8 Yenilikleri

- ProtaStructure’da kalıp planlarından istenen doğrultuda kesit alma özelliği eklendi. Bu kesitler modeli kontrol etme amacıyla kullanılabilir. Daha detaylı kalıp planı kesitleri ProtaDetails’te oluşturulabilir.

- Eurocode 8 Deprem yönetmeliğinin gerektirdiği düzensizlik kontrollerinin yapılması sağlandı ve arayüz düzenlendi.

- Yeni bir Karşılama Ekranı eklendi

- Sağ tık menüsüne “Taşı” komutu eklendi. Bu sayede kolon, perde ve kiriş elemanları üzerindeki tüm yükler ve özellikleriyle birlikte yeni pozisyonlarına taşınabilir.

ProtaDetails 2016 SP8 Yenilikleri

- Yapı Ağacı, Karşılama Ekranı, Çek Menüler ve Araç Çubukları yenilendi ve komutlara ulaşım daha kolay bir hale getirildi.

- İskele çizimlerinin üzerinde Ankraj Noktalarının gösterimi eklendi. Ayrıca, tipik ankraj, merdiven ve 3B görünümler de eklendi.

- İskele çizimlerinde kesit isimlerinin yazılması sağlandı.

- Herhangi bir metraj tablosuna sağ tıklandığında artık Tablo Stili (Yatay veya Dikey) seçilebilir. Oluşturulacak metraj tablolarının hangi stilde çizileceği ise genel olarak Ayarlar > Tercihler > Arayüz menüsünden belirlenebilir.

- CAD Tercihleri arayüzüne “Renk Teması” seçebilme seçeneği eklendi. Arkaplan ve katman renkleri dahil tüm renkler seçilen temaya göre AutoCAD Indeks renkleri kullanılarak otomatik olarak ayarlanmaktadır. Tüm renkler istenirse elle tek tek ayarlanmaya devam edilebilir veya favori renkler şablon haline getirilerek sonraki projelerde de kullanılabilir.

Tüm yenilikleri ve özellikleri görmek ve daha fazla bilgi için tanıtım dokümanını indirebilirsiniz.