ProtaStructure Suite 2022’nin Heyecan Verici Yeni Sürümü, 6.0.392 ile Tanışın!

23 Ağustos 2022

ProtaStructure Suite 2022’nin yepyeni sürümü ile yapı projelerinizde yeni bir döneme “Merhaba” deyin! Gelişmiş BIM entegrasyonu, otomatik detaylandırma özelliği, pratik çelik tasarımı araçları ve daha pek çok özelliği ile yapı projelerinde yol arkadaşınız, ProtaStructure Suite 2022, artık daha hızlı ve çok daha pratik!

ProtaStructure Suite 2022’nin yeni sürümü, 6.0.392 ile gelen yepyeni özelliklere ve geliştirmelere yakından bakalım!

ProtaStructure Suite Her Zamankinden Daha Hızlı, Daha Pratik!

Gözlerinizi kapatın, açın… Projeniz kaydedildi! ProtaStructure Suite 2022’nin yeni sürümü ile projelerinizi hızlıca kaydedebilirsiniz. ProtaStructure ile proje kaydetme işlemi artık 30 kata kadar hızlandı! Hızlıca kaydettiğiniz projenize gururla tekrar bakmak veya kaldığınız yerden devam etmek için projenizi açma işlemini de artık %20 daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz!

“%20”, “30 kat”, bu sayıların etkisini daha net görmek için 20 katlı tipik bir yapı için yapılan aşağıdaki karşılaştırmaya göz atabilirsiniz!

https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/version-30392-1-structural-engineering-project-20220823.jpg

Kapsamlı ve esnek parametrik makas makrosu ve kütüphanesi ile ProtaStructure, makas elemanları pratik bir şekilde oluşturma imkânını zaten sunuyor. Hatta makas editörüyle kendi makaslarınızı oluşturabiliyor veya DXF çizimlerinden ithal ederek kendi kütüphanenizi oluşturabiliyorsunuz.

https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/version-30392-2-structural-engineering-truss-20220823.jpg
https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/version-30392-3-structural-engineering-truss-20220823.jpg
ProtaStructure Suite 2022’nin yepyeni sürümü ise oluşturduğunuz makasları patlatarak normal çubuk elemanlara dönüştürebilme imkânı sunuyor! Bu özellikle birlikte makas elemanlar üzerinde dilediğiniz değişikliği yapabilir, yük ve mesnet tanımlamalarını dilediğiniz şekilde gerçekleştirebilirsiniz!

Modellemeye dalıp yapınızın boyutlarını gözden kaçırma ihtimalinizi minimuma indiriyoruz! ProtaStructure Suite v2022 (6.0.392) ile 2B ve 3B modelleme esnasında eleman ekleme ve silme, güncelleme gibi operasyonları gerçekleştirirken aks ölçüleri modelleme ekranınızın bir parçası haline geliyor. Projelerinizi ölçülerin değil yalnızca mühendisliğinizle birleştirdiğiniz yaratıcılığınızın sınırlarına bırakmak istediğinizde ise “Dinamik Aks Ölçüleri”ni kolayca kapatabilirsiniz!

https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/version-30392-4-structural-engineering-axis-20220823.jpg

Hazır ölçülerden bahsetmeye başlamışken projelerinizde kontrolü asla elden bırakmamanızı sağlayacak bir başka özellikle devam edelim! ProtaStructure Suite 2022’nin en yeni sürümü 6.0.392 ile “Ölç” komutunu kullanarak çizgi kesişimleri, katı nesne kenarları, uzantılar, akıllı eleman noktaları ve aks kesişimleri gibi pek çok noktayı kullanarak ölçmek istediğiniz uzunlukları daha hassas bir şekilde belirleyebilirsiniz. Yapılan son ölçümün sonuçlarını ise “Ölç” komutunu sonlandırıp farenizin tekerleğini çevirene kadar ekranda görebilirsiniz.

https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/version-30392-5-structural-modeling-dimensions-2-20220823.png

Tıpkı sizin Prota Yazılım’ı takip ettiğiniz gibi biz de kullanıcılarımızın imzasını taşıyan başarılı projeleri takip ediyoruz! Fark ettik ki siz, değerli kullanıcılarımız, çoğunlukla çok katlı, kompleks projelerde görev alıyorsunuz. Tam da bu sebeple işinizi daha da kolaylaştırmak ve verimliliğinizi artırmak amacıyla “Seçili Elemanları Göster/Gizle” komutunu geliştirdik! Ayrıca biliyorsunuz ki modelleme esnasında, özellikle de büyük ve karmaşık yapılarla çalışırken, sıklıkla daha önce seçtiğiniz bir grup elemanı tekrar seçmeniz gerekebiliyor. İşte bu, insanı adeta yıpratan, aynı elemanları tekrar tekrar seçme işlemini ortadan kaldıracak “Önceki Seçimi Tekrarla” komutu da ProtaStructure’ın yepyeni sürümünün öne çıkan özelliklerinden! ProtaStructure Suite v2022 (6.0.392) ile büyük ve karmaşık yapıların, kalabalık modellerinde kaybolmaya son!

ProtaStructure halihazırda yapı projeleri için pratik araçlar sunan ve projelere ayrılan zamanı minimuma indirerek verimliliği artıran bir yazılım olarak sektörde öne çıkan bir mühendislik yazılımı. Ancak, Prota Yazılım ekibi olarak başarıya giden yolda durmadan ilerlememiz ve kendimizi geliştirmemiz gerektiğini de çok iyi biliyoruz. Bu sebeple ProtaStructure Suite’in yeni sürümünde yepyeni özellikler sunmanın yanında mevcut özelliklerimizi de geliştirdik!

Artık kirişlerin, döşemeyle uyumlu bir SE ağı oluşturabilmesi için tam olarak döşeme kenarlarında olması gerekmiyor. Tek parça döşeme panellerinin herhangi bir yerinde bulunan kirişler artık döşeme kabuklarıyla birlikte uyumlu bir ağ oluşturacak şekilde otomatik olarak parçalanıyor!

https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/version-30392-6-structural-engineering-mesh-20220823.jpg
https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/version-30392-7-structural-engineering-mesh-20220823.jpg

Gelen mesajlardan ve yorumlardan gördüğümüz kadarıyla, çelik tasarımı kullanıcılarımız için oldukça önemli olan alanlardan biri! Bu alanda da işinizi kolaylaştırmak istedik ve zaman alan bir başka işlemi pratikleştirdik. Artık çelik elemanlara ait burkulma boyları, etkili boy katsayıları, yanal burulmalı burkulma boyları gibi parametreleri her bir eleman için tek tek tanımlamanız gerekmiyor! ProtaStructure Suite 2022’nin yeni sürümü ile çelik tasarım parametrelerini birden fazla eleman için aynı anda değiştirebilirsiniz!

Biz mühendisler, tasarladığımız yapıların yalnızca birer beton blok olmadığının farkındayız! Tasarımlarımız sonucunda insanlara güvenli yapılar sunmak en önemli görevlerimizden biri ve bunun için de gerekli sismik analizlerin düzgün bir şekilde yapılması oldukça önemli. ProtaStructure Suite 2022, Türkiye deprem yönetmeliklerinin yanında çok sayıda farklı deprem yönetmeliğine göre de analizleri başarılı bir şekilde yapabilmekte, ancak biliyorsunuz ki geliştirmenin sınırı yok! ProtaStructure Suite 2022 (6.0.392) ile Eurocode yönetmeliklerine göre tasarım yaparken kullanmak üzere, deprem parametreleri arayüzüne yeni yarı-kalıcı yük faktörleri eklendi!

https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/version-30392-8-structural-engineering-seismic-20220823.jpg

Yeni bir sürümle başladığımız yaz mevsimini, yine yepyeni özelliklerle dolu bir yeni sürümle kapatıyoruz! ProtaStructure Suite 2022 (6.0.392) ile verimliliğinizi artıracak pratik çözümler sunmayı amaçladık. Biliyorsunuz ki modeliniz ne kadar kalabalık, projeniz kapsamlı olursa olsun ProtaStructure Suite, tıpkı masanızdan ayırmadığınız kahve fincanınız gibi her zaman yanı başınızda! ProtaStructure Suite’in yeni sürümünün öne çıkan özelliklerinden bahsettik ama siz daha detaylı bir şekilde incelemek ve yeni sürümle gelen tüm özellikleri görmek istiyorsanız, sizin için derlediğimiz sürüm notlarını okuyabilir ve tabii ki sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz!