ProtaStructure SP6 Yayınlandı

27 Aralık 2019

ProtaStructure olarak kullanıcılarımıza kesintisiz, şeffaf, kaliteli destek ve gelişim sunmak en önemli ilkemiz. Bu doğrultuda 23 Aralık 2019 tarihinde ProtaStructure 2019 SP6’yı yayınladık. Güncelleme paketi kapsamında, bize ulaşan geri-bildirimler ve kalite kontrol çalışmaları sonucunda 350’ye yakın iyileştirme ve yenilik yer alıyor.

SP6

SP6’daki en önemli yenilik, Binaların Şekil Değiştirmeye Göre Değerlendirilmesi ve Tasarımı’nın TBDY2018’e uygun olarak desteklenmesi oldu. Diğer önemli bir gelişme ise kullanıcılarımızın çalışma konforunu ve performansını artırmaya yönelik çalışmalardan oluşuyor. Bu sürüm ile birlikte ProtaStructure’da 64-bit analitik model hazırlama ve analiz ve yeni 64-bit analiz son-işleme ve görüntüleme modülü beta olarak eskisiyle birlikte kullanıma sunduk.

SP6 hakkında daha detaylı bilgi almak için ProtaStructure 2019 SP6 Sürüm Notları’nı inceleyebilirsiniz.

Henüz keşfetmediyseniz, ProtaStructure’ı projelerinde güvenle kullanan dünya çapında binlerce kullanıcımızdan biri olmak için bizimle hemen iletişime geçiniz.

SP6’da Öne Çıkan Bazı Özellikler

OpenSees Entegrasyonu ile Şekil Değiştirmeye Göre Değerlendirme ve Tasarım

ProtaStructure’da oluşturulan analiz modeli, doğrusal olmayan malzeme ve plastisite tanımları, OpenSees’e aktarılarak Doğrusal Olmayan Artımsal İtme ve Zaman-Tanım Alanında Doğrusal Olmayan Analizler gerçekleştirilebilir. Aşağıdaki videoyu izleyerek nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz:

Lif (Fiber) Kesit Analizi ile Moment-Eğrilik Hesapları

Kolon, perde ve kiriş kesitlerinin TBDY2018’e uygun doğrusal olmayan analizlerini yapabilmek için, her türlü şekle sahip olabilen kesitler, liflere (fiber) ayrılarak literatürdeki en gelişmiş sayısal hesap teknikleri kullanılarak moment-eğrilik ilişkileri ProtaStructure’da belirlenir.

SP 6SP 6

Geoteknik Rapor için Ön Tasarım Özeti

Detaylı geoteknik raporun hazırlanabilmesi için tasarım mühendisi tarafından yapının ön tasarımı yapılarak bazı bilgilerin geoteknik mühendisine iletilmesi gerekir . Bu işlemi kolaylaştırmak adına yeni servis paketinde Geoteknik Rapor için Ön Tasarım Özeti ekledik.

SP 6

64-bit Analitik Modelleme ve Analiz

ProtaStructure 2019 SP6 ile birlikte analitik model oluşturma ve analiz işlemleri artık 64-bit işlemci mimarisini destekliyor. Bu sayede kullanıcılarımızı, performans ve bellek kullanımı konularında önemli iyileştirmeler bekliyor.

Yeni 64-bit analiz sonrası son-işlemci (beta)

Yeni 64-bit analiz son-işlemcisi beta olarak kullanıcılarımıza sunuldu. En son grafik teknolojilerinin kullanan bu son-işlemci daha eski modüle oranla daha fazla performans sunuyor.

SP 6

Çelik Modelleme ve Tasarım ile İlgili Yenilikler

Özellikle çelik makasların daha esnek modellenmesi ve aşık yerleşimlerinde önemli iyileştirmeler ve yenilikler yapılmıştır.

ProtaSteel Yeni Makrolar, Tasarım Raporları ve İyileştirmeler

ProtaSteel’de de geliştirme çalışmalarımız hızla sürüyor. Her versiyonda yeni bağlantı ve modelleme makrolarını, tasarım raporlarını ve yenilikleri kullanıcılarımızla buluşturuyoruz.