ProtaStructure SP3 Yayınlandı

01 Temmuz 2019

Bu güncelleme paketinde en büyük önceliğimiz Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY 2018) desteğini daha ileriye taşımak oldu. Bunun yanı sıra, AR-GE departmanımız tarafından birçok yenilik ve performans iyileştirmesi de yapıldı.

Yeni servis paketinde gelişen teknolojilerden daha rahat faydalanabilmeniz için geliştirdiğimiz ve lisansınızı istediğiniz bilgisayarda donanım kilidine gerek kalmadan kullanabileceğiniz bulut tabanlı son teknoloji bir lisans sistemi bekliyor.

Ayrıca, sizlere daha kesintisiz ve etkileşimli bir destek sunabilmek için oluşturduğumuz bilet tabanlı yeni destek merkezimizi, bilgi bankası ve kullanıcı forumlarını da bu güncelleme paketinde keşfedeceksiniz.

 

Yeni Sürümde Kapsamlı TBDY 2018 Desteği Neler İçeriyor?

Mevcut Bina Değerlendirme

Akademisyen danışman kadromuz ve deprem mühendisliği konusunda uzman yazılım ekibimizin ortak çalışmasıyla Doğrusal Elastik Bina Değerlendirme Yöntemi TBDY2018’de açıklanan en ince detayına kadar desteklendi ve kapsamlı bir değerlendirme raporu oluşturuldu. Farklı deprem düzeyleri ve farklı performans kriterleri altında tek bir performans değerlendirmesi yapabilirsiniz. Elemanların Moment-Eğrilik ve performans detaylarını en ince ayrıntısına kadar takip edebilirsiniz.

Riskli Bina Değerlendirme

2019 yılında yayınlanan “Riskli Binaların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar” yeni güncelleme paketiyle detaylı olarak desteklenmeye başladı. Bina kullanım amacına göre belirlenmiş deprem düzeyleri altında mevcut elemanların risk durumları, kat ve bina risk değerlendirmeleri 3-B etkileşim diyagramları ve plastikleşme durumları dikkate alınarak gerçekleştirilir. Yer değiştirmiş eksen dönmeleri, EKO (m) değerleri ve kat ötelemesi limitleri gibi tüm değerler ayrı ayrı kontrol edilerek raporlanır.

Döşeme-Perde Kuvvet Aktarımı Kontrolü

Depremden dolayı oluşan eylemsizlik kuvvetlerinin döşemelerden perde ve aktarma kirişlerine güvenli şekilde transfer edilip edilmediğini konu alan TBDY 2018 Madde 7.11.5 kontrolleri geliştirildi. Örnek el kitabında izlenen prosedür ve terminoloji de dikkate alınarak yapılan bu kontrolü Analiz Sonrası Kontrolleri raporunda bulabilirsiniz.

Esnek Diyaframlarda Düzlem-İçi Gerilme Kontrolleri

Esnek diyafram modellemesi yapıldığı durumlarda döşemenin düzlem-içinde meydana gelen çekme, basınç ve kayma gerilmeleri TBDY 2018 Madde 7.11.3 koşullarına uygun olarak kontrol edilmekte. Bu kontrol de Analiz Sonrası Kontrolleri raporunda yer alıyor.

Temellerin Zemin Taşıma Gücüne Göre Tasarımı

TBDY 2018’e göre zemin taşıma gücü hesaplanmalı ve temel hesapları bu taşıma gücüne uygun olarak gerçekleştirilmelidir. ProtaStructure’ın bu yeni güncelleme paketiyle geoteknik rapordan elde ettiğiniz karakteristik taşıma gücü girebilir ve tüm temel hesaplarını buna uygun şekilde yapabilirsiniz.

Çevrimdışı Deprem Tehlike Haritası

Türkiye Deprem Tehlike Haritasına ait veriler çevrimdışı olarak ProtaStructure’a eklenmiş ve program içerisindeki bir harita yardımıyla Ss ve S1 değerlerini Enlem ve Boylam girerek elde etmeniz sağlar. Çevrimiçi veriler e-devlet sitesinde yer alıyor.

Yeni Güçlendirme Perdesi Modeli ve Otomatik Ankraj Tasarımı

Yeni Güçlendirme Perdesi tipi ile modellediğiniz güçlendirme perdelerinin ankraj tasarımları artık ProtaStructure içerisinde otomatik olarak yapılabilmekte. Ayrıca, ProtaDetails’te bu perdelerin tüm detay çizimleri katlar boyunca hazırlanabilir.

Yeni ProtaSteel Makroları: Korkuluk ve Basit Taban Plağı Bağlantısı

ProtaSteel’de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Her güncelleme paketinde yenilikler göreceğiniz ProtaSteel’de Korkuluk Makrosu ve Moment Aktarmayan Basit Taban Plağı Makrosu kullanımınıza sunuldu.

Performans Geliştirmeleri ve İyileştirmeler

Yeni güncelleme paketinde özellikle analiz performansı ve detay çizimlerinin hazırlanması konusunda önemli iyileştirmeler yapıldı. Geri bildirimler ve kalite kontrol çalışmaları sonucunda 200’ün üzerinde farklı önem derecelerine sahip iyileştirme ve geliştirme sizi bekliyor.

 

Kesintisiz ve Etkileşimli Teknik Destek için Yeni Prota Destek Merkezi’ni Geliştirdik

ProtaStructure’ı daha verimli kullanmak, en doğru bilgiye daha hızlı şekilde ulaşmak ve profesyonel kullanıcılarımız arasına katılabilmek için gereken her şeyi öğreneceğiniz yeni bir destek merkezi hazırladık. Bu sayede sizlere daha kesintisiz ve etkileşimli bir teknik destek sunabilmeyi hedefliyoruz.

  • Yeni yardım merkezimiz sayesinde;
  • Sorularınızı sisteme ekleyecek ve doğrudan destek ekibimizle iletişim kurabileceksiniz.
  • Önceki sorularınızı görüntüleyebilecek, profilinizi oluşturup yönetebileceksiniz.
  • Geniş bilgi tabanımıza erişerek ve anında self-servis destekten faydalanabileceksiniz.
  • Prota’nın geniş topluluğuna katılabilecek ve dilerseniz dünyanın dört bir yanından kullanıcılarla bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabileceksiniz.
  • Geri bildirim ve oylama hizmeti ile teknik desteğimizi sürekli olarak geliştirmemize destek olabileceksiniz.

Yardım Merkezinin kullanımı ile ilgili detaylı bilgiyi size yeni bir e-mailde ileteceğiz.

 

Bulut Tabanlı Yeni Lisanslama Sistemi ile Güvenli, Esnek ve Kolay Kullanım

Yeni güncelleme paketi ile lisanslama sistemimizi tamamen değiştirdik ve yatırımınızı daha iyi koruyacak güvenli, esnek ve kolay kullanımlı bulut tabanlı bir lisanslama sistemine geçiş yaptık. Bu sistemle birlikte birçok yenilik sizi bekliyor.

1 Temmuz’a kadar tüm kullanıcılarımızın geçişini sağlayacağımız bulut tabanlı lisans sayesinde ProtaStructure’ı birden fazla cihazda herhangi bir yerde kullanabileceksiniz.

Bulut lisanslama ile donanım kilidine duyulan ihtiyaç tamamen ortadan kalkmaktadır. Kilitlerinizde bozulma, kaybolma gibi sorunların da önüne geçmiş olacağız.

Daha güçlü network ve bulut lisanslama teknolojisi sayesinde Bilgi-İşlem çalışanlarınız rahatlayacak, lisanslarınızın şirket içinde kullanımının denetlenmesi ve yönetilmesi daha kolay olacaktır.

ÖNEMLİ: 1 Temmuz 2019 tarihine kadar eski donanım kilitlerinizi kullanabileceksiniz. 1 Temmuz’dan itibaren ise bu lisansların tamamı geçersiz olacak ve yeni lisans hizmetini kullanmaya başlayacaksınız.

Bu konuda herhangi bir sorunuz olması durumunda destek ve satış ekibimiz sizinle iletişimde olmaktan mutluluk duyacaktır.