Prota Yazılım ile Bu Yaz Bir Başka

08 Ağustos 2022

Bulutlar dağıldı, yağmurlar dindi ve yaz güneşi o sımsıcak yüzünü sonunda bizlere gösterdi! Yaz mevsimi enerjinin, mutlu anılar biriktirmenin ve eğlencenin mevsimidir. Prota Yazılım ekibi olarak bizler de bu mevsime oldukça enerjik bir başlangıç yaptık. Yazı yeni sürümümüzle karşıladık ve ProtaStructure’ın yepyeni özelliklerini sizlere tanıtmak, sizleri de heyecanımıza ortak etmek için webinarlar düzenledik.

Gelin, yayınladığımız yeni sürümün ve düzenlediğimiz webinarların detaylarını birlikte hatırlayalım!

ProtaStructure, yapı projelerinizin her aşamasında yanınızda olmaya devam ediyor!

ProtaStructure v2022 (6.0.306), baharın yerini yavaş yavaş yaza bıraktığı günlerde yayınlandı. Yayınladığımız yeni sürümle projelerinizin kontrolünü tam anlamıyla size vermeyi amaçladık. Bunun için hem betonarme hem de çelik yapıların tasarımında işinizi kolaylaştıracak yepyeni araçlar geliştirdik.

ProtaStructure’ın özellikle çok katlı yapı projelerinde sizlere büyük kolaylık sağladığının farkındayız ama yine de “Daha fazla yardımcı olmak için neler yapabiliriz?” diye düşünmeden edemedik. Sürecin sonunda ise çelik çubuk ve makas elemanları diğer katlara yalnızca birkaç kısa adımda kopyalamanıza imkân veren bir özellik geliştirdik. Üstelik seçtiğiniz çelik çubukları ve makasları kattaki diğer elemanlardan bağımsız veya bulundukları katın bir parçası olarak kolayca kopyalayabilirsiniz.

https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/sun-is-shining-01-20220805.jpg
https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/sun-is-shining-02-20220805.jpg

Artık yapılarınızı modellemenin, analiz etmenin ve tasarlamanın yanında kalıp ve kalıp iskelelerini de kolayca tasarlayabilirsiniz! ProtaStructure 2022 ile kirişler, kolonlar, duvarlar ve döşemeler için kalıp tasarımını yalnızca 4 adımda yapabilirsiniz. Ayrıca, kalıp tasarımı için ahşap malzeme seçeneği de artık ProtaStructure’da mevcut!

https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/sun-is-shining-03-20220805.jpg
https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/sun-is-shining-04-20220805.jpg

Yapılarınızın üzerindeki yükler artık yalnızca yapılarınızın üzerinde çünkü onları omuzlarınızın üstünden aldık. Yükler penceresi artık daha da kullanışlı! Yeni sürümle birlikte Yükler penceresi için filtreleme seçeneklerini geliştirdik. Artık istediğiniz eleman veya yük tipini Yükler penceresinde kolayca görüntüden kaldırabilir veya görünür hale getirebilirsiniz. Ayrıca, ekranınızda meydana gelebilecek karışıklığı engellemek adına siz yükleme komutunu çalıştırdığınızda, diğer yük tipleri işiniz bitene kadar otomatik olarak gizlenmektedir.

https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/sun-is-shining-05-20220805.jpg
https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/sun-is-shining-06-20220805.jpg

ProtaStructure v2022 (6.0.306) sürümünün yukarıda yer verdiğimiz ve diğer yeni özelliklerine ek olarak temmuz ayının ilk günlerinde yepyeni bir sürüm daha yayınladık. ProtaStructure v2022 (6.0.327) sürümünün beraberinde getirdiği yenilikleri keşfetmek için yapmanız gereken tek şey, bizi takip etmeye devam etmek!

Düzenlediğimiz webinarlar ile ProtaStructure’ı keşfe çıkıyoruz!

Pandemi sürecinde adım adım uyum sağladığımız çevrimiçi buluşma kültürü artık neredeyse günlük rutinlerimizden biri haline geldi. İyi ki öyle de oldu… Bu sayede Prota Yazılım Ekibi olarak değerli kullanıcılarımızla daha rahat ve daha sık buluşur olduk. Bu yaza webinarlarımızla hızlı başlangıç yaptık ve sizlerle yalnızca ProtaStructure’ın yepyeni özelliklerinin değil, aynı zamanda Prota Yazılım ailesi olarak bir araya gelişimizin ve başarı yolculuğumuzun da detaylarını paylaştık.

Yazın ilk webinarında ProtaSteel 2022 ile gelen yeniliklerden bahsettik. ProtaSteel 2022’nin yenilenen modern arayüzü, yeni makro galerisi ve kullanıcı tanımlı bağlantı sihirbazı başta olmak üzere yapılan tüm güncellemeleri gerçek bir model üzerinde gösterdik. Ayrıca IntelliConnect ile bağlantı tasarımı, çizimlerin dışarı aktarılması ve ProtaStructure ile ProtaSteel arasındaki bağlantının nasıl sağlandığı da yine bu webinarda üstünde durduğumuz konular arasındaydı.

https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/sun-is-shining-10-20220808.jpg
https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/sun-is-shining-11-20220808.jpg

Siz değerli kullanıcılarımızdan gelen yorumlar doğrultusunda, çelik webinarının ardından detaylara eğildiğimiz bir webinar daha düzenledik. ProtaDetails 2022 ile Betonarme Yapıların Detaylandırılması webinarımızda ProtaDetails 2022’nin en yeni özelliklerini yine bir model üzerinden inceledik. Bu webinarda özellikle otomatikleştirilmiş detay çizimi, akıllı donatılar ve çizimlerin DXF formatında dışarı aktarılması gibi ProtaDetails’in öne çıkan ve en çok merak edilen özelliklerine odaklandık.

https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/sun-is-shining-12-20220808.jpg
https://protasoftware-psnews.s3.eu-central-1.amazonaws.com/news/content/sun-is-shining-13-20220808.jpg

Prota Yazılım ekibi olarak mühendislik bilincine ve yapılarımızın ardındaki bilime olan hayranlığımızdan hareketle öğrenmeye ve öğrendiklerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Bu yazı da ProtaDetails’in donatı bindirme ve ankraj boylarını hangi yönetmeliğe göre, hangi işlemlerle hesapladığını anlatan teknik doküman gibi sizi ProtaStructure’ın perde arkasına davet ettiğimiz ve TBDY 2018 maddelerine yakından baktığımız yayınlarımızla karşıladık.

Bu yaz bizler için gerçekten keyifli başladı! Şimdiye dek yaptığımız yeniliklerle, düzenlediğimiz webinarlarla ve sizlerle paylaştığımız içeriklerle attığımız adımlardan gerçekten heyecan duyuyoruz. Yapı projelerinizde ihtiyaç duyduğunuz her şeyi bir arada sunan ProtaStructure Suite 2022’yi keşfetmek ve Prota Yazılım ailesine dair en yeni gelişmelerden haberdar olmak için yapmanız gereken tek şey, internet sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmek! Yılın ikinci yarısında da ilerlemeye ve siz projelerinizle dünyayı şekillendirirken hemen yanı başınızda olmaya devam edeceğiz.