Prota, IACES ODTÜ’nün Düzenlediği BIMday’in Ana Destekleyicisi Oldu

06 Kasım 2019

Prota, IACES ODTÜ Yerel Komitesi tarafından düzenlenen 26 Ekim’de düzenlenen BIMday etkinliğinin ana destekleyicisi oldu.

IACES ODTÜ’nün Düzenlediği BIMday

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği K1 Binası’nda düzenlenen BIMday etkinliğine, çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler, öğretim görevlileri ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Prota yazılım teknolojilerinin tanıtıldığı ve Prota Mühendislik’in ulaşım proje süreçlerini ve simülasyonunu VR teknolojisi ile canlı izleme fırsatı sağladığı Prota standı ise özellikle öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

IACES ODTÜ’nün Düzenlediği BIMday
IACES ODTÜ’nün Düzenlediği BIMday

Açılış konuşmasını Yrd. Doç. Aslı Akçamete Güngör’ün yaptığı etkinlikte, Prota Mühendislik BIM ve Teknoloji Koordinatörü Saniye Öktem ve BIM ve Teknoloji Grup Şefi Orhan Ertuğrul, “Altyapıda Dijitalleşme: Ulaşım Yapılarında BIM Uygulamaları” sunumunu gerçekleştirdi.

IACES ODTÜ’nün Düzenlediği BIMday

Etkinliğin ikinci yarısında ise Prota Altar Teknik Takım Lideri/BIM Uzmanı Songül Bilge, Autodesk Revit ürününün BIM çözümlerini anlattı. Prota Yazılım Teknik Destek Mühendisi Burak Türker ise ProtaStructure ürün ailesinin rakipsiz özelliklerini uygulamalı bir sunum ile gerçekleştirdi.

IACES ODTÜ’nün Düzenlediği BIMday
IACES ODTÜ’nün Düzenlediği BIMday

Konuşmacılar İnşaat Mühendisliği ve Yazılım alanlarındaki deneyimlerini ve yapı dünyasının dijital geleceği olan BIM teknolojisi ile ilgili fikirlerini paylaştı. Ayrıca, konuşma sonunda gerçekleştirilen Kahoot yarışmasıyla 10 kişiye ProtaStructure, 4 kişiye ise ücretsiz Revit eğitimi hediye edildi.