Eskişehir BIM Kongresi 2019’da ProtaStructure’ı Anlattık

29 Kasım 2019

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Mimarlar Odası’nın düzenlediği ve Prota Altar’ın, Autodesk’in desteği ile ana sponsor olduğu Uluslararası BIM Kongresi, 300 kişinin üzerinde yoğun bir katılımla Eskişehir Ticaret Odası Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Eskişehir BIM Kongresi 2019

BIM, Yapı Bilgi Modellemesi sürecinin Türkiye ve Avrupa’dan proje örnekleriyle konuşulduğu seminerin açılış konuşmasını Prota Altar Genel Müdürü Şuayip Çavuşlar gerçekleştirdi. Prota Mühendislik, RedHotBIM ve Anel Group’tan konuşmacılar BIM – Yapı Bilgi Modellemesi’nin Türkiye’deki yansımalarından bahsederken Avrupa’nın en iyi mimarlık firmalarından MVRV ve İspanya’nın önemli eğitim merkezlerinden Zigurat Global Institute of Technology ise davetlilerle BIM’e geçiş sürecindeki tecrübelerini paylaştılar.

Eskişehir BIM Kongresi 2019
Eskişehir BIM Kongresi 2019

Günün son sunumunu ise Prota Yazılım Marmara Bölgesi Satış Yöneticisi Burçin Şahinalp gerçekleştirdi. Şahinalp, ProtaStructure ile Yapısal BIM ve Dijital Dönüşüm konusunda deneyimlerini paylaştı ve ProtaStructure’ın Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) düşünülerek hazırlanmış program mimarisi ve paylaşım araçlarını anlattı.

Eskişehir BIM Kongresi 2019

Eskişehir’de ilk defa düzenlenen ve ulusal düzeyde olması sebebiyle sektörün yerli ve yabancı paydaşlarının ilgisini çeken kongre, mimarlık ve inşaat mühendisliği fakültelerinden birçok öğrencinin de oturumlara yoğun katılım göstermesini sağladı. Katılımcılar, sunumların ardından gerçekleşen Soru&Cevap oturumunda ise konuşmacıların tecrübelerinden faydalandılar.

Eskişehir BIM Kongresi 2019
Eskişehir BIM Kongresi 2019

Kongrenin gerçekleşmesini sağlayan Eskişehir Mimarlar Odası’na, tüm konuk konuşmacılara, davetlilerimize ve desteğini esirgemeyen Autodesk Türkiye ekibine teşekkür ederiz.

Eskişehir BIM Kongresi için hazırlanan videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.