ENCON Solutions İşbirliği ile Vietnam’da TECHtalk 2019’u Düzenledik

09 Ekim 2019

Mühendisler ve tasarımcılar her zaman daha verimli teknolojiler öğrenmek ve onlara sahip olmak isterler. Bu sayede işlerini hızlandırabilir ve geliştirebilirler.

Bu sürece ışık tutmak için geçtiğimiz günlerce Vietnam’daki partnerimiz ENCON ile birlikte bir bir “TECH Talks” düzenledik. 60’dan fazla sektör profesyonelinin bir araya geldiği “Next Generation [Structural] BIM Tech: What Is It?” başlıklı buluşmada, dijital dönüşümle birlikte hızla değişen mimari ve inşaat sektörünün geleceğini, Prota’nın yeni standartlara adapte olma süreçlerini ve geliştirdiğimiz mühendislik çözümlerini paylaşma fırsatı yakaladık.

BIMlab’den Dao Quy Phuoc ile Vietnam’daki iş ortağımız ENCON Solutions’dan Steffen Engel ve Xenia Panfilova’nın sunumlarının olduğu etkinlikte, Prota Asya Direktörü Nigel Watts ve Prota Yazılım Ürün Müdürü Mustafa Tümer Tan da, Prota’nın yazılım ürünleri, BIM’in (Yapı Blgi Modellemesi) inşaat sektöründeki değeri ve Prota’nın BIM süreçlerini vurgulayan oturumlar gerçekleştirdi.

TECHtalk 2019 Vietnam

Watts ve Tan, katılımcıların oldukça ilgisini çeken, Prota Mühendislik ekibinin ProtaStructure ile tasarladığı İstanbul Yeni Havalimanı terminal binası, mühendislik ekibinin BIM ile gerçekleştirdiği diğer önemli projeler ve ProtaStructure ile tasarlanan büyük uluslararası projeler hakkında bilgi verdi. Watts konuşmasında, mühendisliğin ve endüstrinin geleceğinin yenilikçi bir BIM sistemine doğru ilerlediğini ancak bir standarda ulaşmak için çalışmalar yapmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

TECHtalk 2019 Vietnam

Etkinliğin en ilgi gören kısmı, Mustafa Tümer Tan’ın 3 saat boyunca canlı olarak ProtaStructure’da sıfırdan bir projeyi katılımcılar önünde modellemesi ve tasarlaması oldu. Katılımcılar bir yandan konuşmacıları dinlerken, diğer yandan ProtaStructure ile bir yapının nasıl hızlı, güvenilir ve kolay bir şekilde tasarlanmasına tanık olma fırsatı yakaladılar.

TECHtalk 2019 Vietnam

Bu güzel organizasyon için iş ortağımız ve Prota Yazılım ürünlerinin Vietnam’daki temsilcisi ENCON Solutions’a ve teknoloji çözümlerimize büyük ilgi gösteren değerli katılımcılara teşekkür ederiz.