5. Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı ODTÜ’de Gerçekleşti

29 Ekim 2019

2011'den bu yana her iki yılda bir Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı bu sene de Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Platin sponsor olarak desteklediğimiz konferans, deprem mühendisliğinde güncel sorunları tartışmak, var olan sorunlara olası çözümler üretmek ve fikir alışverişinde bulunmak için dünyanın önde gelen üniversitelerinden araştırmacıları ve sektör profesyonellerini bir araya getirdi.

Dört gün süren etkinliğin son gününde ise Türkiye’nin en saygın profesörlerinden Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu’nun emekliliğini onurlandıracak bir panel düzenlendi. Deprem mühendisliği ve sismolojinin farklı yönleriyle tartışıldığı panele alanında dünyaca tanınan Peter Fajfar, Michele Calvı, Michael N. Fardıs, Khalid Mosalam gibi birçok bilim adamı ile Türkiye’den önemli isimler katıldı.

Uluslararası alandaki prestiji ve yüksek katılımcı sayısıyla Türkiye’de alanında gerçekleştirilen ender organizasyonlardan biri olan etkinlikte yer alan standımızda Prota’nın sektöre yön veren mühendislik projeleri ve birçok ülkenin deprem yönetmeliklerini destekleyen Yapısal BIM yazılımı ProtaStructure hakkında bilgi sahibi olmak isteyen misafirlerimizi ağırladık.