ProtaStructure Suite 2024 Yepyeni Özellikleriyle Kullanıma Hazır!

31 Ekim 2023

ProtaStructure Suite 2024 Kullanıma Hazır

Yapı mühendisliği projelerinizdeki en güçlü partneriniz ProtaStructure Suite, güçlü yeni özellik ve araçlarla proje sürecinizi yeniden şekillendirmek için kullanıma hazır! Prota Yazılım ekibi olarak siz değerli kullanıcılarımızın yorumlarını ve isteklerini dinleyerek geliştirdiğimiz ProtaStructure Suite 2024, modellemeden raporlamaya proje sürecinizin her adımını değiştirecek özellikler sunuyor. 

Şehirlerimizi güvenli yapılarla şekillendirecek yapı mühendislerine destek olma arzusuyla yola çıktığımız 1985 yılından bu yana durmaksızın çalışıyor ve attığımız her adımda kendimize koyduğumuz hedeflere ulaşmayı amaçlıyoruz:

  • Kullanıcılarımıza pratik modelleme araçları sunmak
  • Kullanıcılarımızın işine değer katacak yeni tasarım teknolojileri tanıtmak ve günlük mühendislik uygulamalarında işe yarayacak araç setleri geliştirmek
  • Rakipsiz olan mevcut özellikleri daha da geliştirmek

ProtaStructure Suite’in en gelişmiş versiyonunu siz değerli kullanıcılarımıza gururla sunuyoruz! Dürüst olmak gerekirse, üzerinde bir hayli kafa yorduğumuz yepyeni özellikleriyle ProtaStructure Suite 2024’e dair deneyimlerinizi ve yorumlarınızı dinlemek için şimdiden sabırsızlanıyoruz!

ProtaStructure Suite 2024’in Öne Çıkan Yeniliklerine Yakından Bakın!

Betonun formülü yüzyıllardır aynı olabilir ama inşaat teknikleri, tasarım yaklaşımları, depreme dayanıklı bina tasarımı şartları zaman içinde sürekli değişiyor. Tam da bu sebeple ProtaStructure Suite’i daha da kapsamlı ve daha kullanıcı dostu bir hale getirmeye çalışıyoruz. İçtiğimiz sayısız kahve, yazdığımız satırlarca kod ve yorulmaksızın çalıştığımız uzun bir dönemin sonunda bu amaçla geliştirdiğimiz yepyeni versiyonu gelin birlikte keşfedelim!

Modelleme ve Tasarım

ProtaStructure’ın rakiplerini geride bırakan özellikleri arasında en öne çıkanları şüphesiz proje sürecine hız katan modelleme ve tasarım modülleridir. Ancak bu durum elbette, bu modüllerin daha da geliştirilmesine dair motivasyonumuzdan hiçbir şey almadı! ProtaStructure’ın modelleme ve tasarım modülleri, siz değerli kullanıcılarımızdan gelen taleplerle yepyeni özellikler ve yepyeni yapı elemanlarıyla zenginleştirilip geliştirildi. ProtaStructure Suite ile gelen yeniliklerin bazılarını aşağıda görebilirsiniz! 

  • Kompozit Döşeme Tasarımı
  • Temel Bağ Kirişleri
  • Kademeli Temel (Farklı Kotlarda Temel)
  • Radye Temel Modelinde Yatay Yaylar
  • Poligon Perde Alan Oranları ve Hızlı Donatı Düzenleme

Kompozit Döşeme Tasarımı

Güvenli Yapı Tasarımını Kolaylaştıran Yenilikler

Başta Kurucumuz Jozef Kobin ve Ürün Yöneticimiz Mustafa Tümer Tan olmak üzere deprem mühendisliği alanında tecrübeli takım arkadaşlarımızla ProtaStructure’ın sismik analiz ve tasarım özelliklerini geliştirmeye devam ediyoruz! Sismik izolatör modelleme, kapsamlı TBDY 2018 desteği, mevcut bina değerlendirme gibi sayısız özelliğin yanına her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Şehirlerimizi güvenli yapılarla şekillendiren siz değerli yapı mühendislerimizi desteklemek üzere çıktığımız bir yolda ProtaStructure Suite 2024, bir mihenk taşı olmaya aday!

ProtaStructure’ın en yeni özelliklerinden bazılarını sizin için listeledik:

  • Lineer Olmayan Sismik İzolatörler
  • Mevcut/Tahmini Donatı Tanımında Önemli İyileştirmeler
  • Zımbalamada Baz ve Ek Donatıların Dikkate Alınması

Güvenilir ve Ekonomik Tasarım

Yapısal tasarım projelerinin belki de en çok baş ağrıtan adımlarından biri de şüphesiz raporlama… Teslimler için hazırlanacak özet tasarım raporlarının yanında tasarımı olabildiğince güvenilir ve kontrol edilebilir kılmak için detaylı tasarım raporları da hayati öneme sahip. Merak etmeyin, ProtaStructure tam da bu noktada migren sıkıntınızı da gidermeyi amaçlıyor. ProtaStructure Suite 2024 ile gelen en önemli yeniliklerden biri tasarım sürecinde yapılan hesaplamaları adım adım gösteren detaylı tasarım raporlarındaki geliştirmeler! Tasarımı tamamladıktan sonra tek komutla elde ettiğiniz tasarım raporları artık her zamankinden daha çok detay sunuyor. Ayrıca ProtaStructure Suite’in yepyeni detaylı tasarım raporlarını aşağıdaki eleman türleri için de elde edebilirsiniz!

  • Betonarme Kirişler
  • Çelik Elemanlar
  • Kompozit Döşemeler

BIM Entegrasyonunda Önemli İyileştirmeler

İletişim hayatın her alanında olduğu gibi yapı mühendisliği projelerinde de büyük öneme sahip! Proje sürecinde mimarlardan müteahhitlere pek çok proje paydaşıyla iletişim kuruyor ve tasarıma dair dosyaları paylaşıyoruz. Yapı Bilgi Modellemesi (BIM)’nin önemi yalnızca bununla sınırla değil elbette, yaptığımız analizlerin tasarımların sonuçlarını, genel kabul gören farklı yazılımları kullanarak kontrol etmemiz de gerekiyor. ProtaStructure’ın rakiplerini geride bırakan BIM entegrasyonu sayesinde hem proje paydaşlarıyla hem de öne çıkan diğer BIM yazılımlarıyla kolayca iletişim kurabiliyor ve verimliliğinizi zirveye taşıyorsunuz. 

ProtaStructure Suite 2024 beraberinde getirdiği yeniliklerle sektöre yön vermeye devam edecek gibi görünüyor! Ne gibi yenilikler? Aşağıdaki liste bir fikir verebilir:

  • Tekil Temellerin ve Dikdörtgen Kazık Başlıklarının Autodesk Revit ile Çift Yönlü Transferi
  • Analitik ve Fiziksel Modellerin ETABS Ortamına Aktarımında Önemli İyileştirmeler
  • IFC, SAF ve DXF Dosyalarının Çift Yönlü Aktarımında Önemli İyileştirmeler

ProtaStructure Suite 2024 ile Yapı Projelerinizde Rakiplerinizi Geride Bırakın!

Yola çıktığımız günden bu yana, değişen zamana ve şartlara uyumlu çözümler geliştirerek yapı mühendislerini desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. ProtaStructure Suite’in yeni versiyonunu geliştirirken de tamamen proje sürecinizde yapacağınız işlemleri kolaylaştıracak ve size zaman kazandıracak özellikler sunmayı amaçladık. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki teknoloji her ne kadar ilerlemiş olursa olsun insanın ve eğitimin değeri asla değişmiyor. Prota Yazılım ekibi olarak ekranın başında ülkemizin geleceğini güvenli yapılarla inşa etmeye çalışan sizlerin mühendislik bilgisine ve becerilerine güveniyoruz. Biliyoruz ki programda tek komutla yapabildiğiniz her bir işlemin arka planını da öğrenmek en doğal hakkınız. Bu sebeple ProtaStructure ile yapabildiğiniz işlemlerin detaylarını, kullanılan formülleri ve metotları sayısal örneklerle açıklayan tasarım kılavuzlarımızı ve Prota Destek Merkezi’ndeki teknik yazılarımızı sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz! Ayrıca ProtaStructure Suite 2024’ün öne çıkan yeniliklerini, düzenleyeceğimiz webinerlerde sizlere tüm detaylarıyla bizzat anlatacağız! Anlayacağınız üzere önemli duyurularla dolu bir döneme giriş yapıyoruz, bu süreçte bizi takip etmenizi tavsiye ederiz!