Yakın Doğu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğrencileri, Bitirme Projelerini ProtaStructure İle Hazırlıyor

19 Kasım 2018

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi inşaat mühendisliği öğrencileri, bitirme projelerini ProtaStructure ile hazırlıyor. Öğrenci sürümleri ile projelerini gerçekleştiren öğrenciler, iş hayatına atılmadan önce yapı sistemlerinin modellenmesi, sonlu elemanlar analizi ve yönetmelik destekli tasarımı üzerine proje deneyimi kazanma imkânı buluyor.

ProtaStructure Ürün Müdürü Mustafa T. Tan, Prota’nın üniversitelere verdiği destek ile ilgili düşüncülerini şu şekilde paylaştı, “Prota olarak öğrencilerin eğitimlerine ve gelişimlerine katkıda bulunmak ana hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu konuda Türkiye, Kıbrıs, Afrika ve Güney Doğu Asya’da çalışmalar yapıyoruz ve birçok üniversite öğrencisine ücretsiz öğrenci sürümü imkânı sağlıyoruz. Ayrıca bazı üniversitelerde ücretsiz eğitimler vererek de öğrencilerin gelişimlerine mümkün olduğunca katkıda bulunmaya çalışıyoruz.”

Prota tarafından üretilen yazılım çözümleri, yurtiçinde ve yurtdışında binlerce inşaat mühendisliği öğrencisi tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor. Öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmayı ilke edinen Prota, her yıl bu kapsamda gerçekleştirdiği çalışmalarını ve yatırımlarını attırarak devam ettiriyor.