Büyük Prota BIM Sempozyumu İçin Geri Sayım Başladı

21 Eylül 2018

Prota, her üç yılda bir düzenlemeyi gelenekleştirdiği “geleceğe yönelik” sempozyumlarına bir yenisini daha ekliyor. Kuruluşunun 33. yılı anısına gerçekleştireceği sempozyumun ana teması, son yıllarda inşaat sektöründe adından sıkça söz ettiren Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) teknolojisi.

Prota, “BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm” adı altında düzenleyeceği sempozyumda, ülkenin önemli sektör temsilcilerini ağırlamayı hedefliyor. Organizasyonun ana hedefleri arasında ülkenin teknik altyapısına katkıda bulunmanın yanı sıra akademik çalışmaların desteklenmesi ve öğrencilerin gelişimlerine fayda sağlamak da bulunuyor.

Çeşitli ülkelerden konunun önde gelen uzmanlarının deneyimlerini ve örnek projelerini paylaşacağı etkinlik, 2 ayrı günde 4 farklı oturum ile gerçekleşecek. Sunumların gerçekleştirileceği ana oturumların yanı sıra konuşmacılarla daha çok paylaşım yapabilmek üzere soru-cevap içerikli bir panel ile de ziyaretçilerini ağırlamayı planlayan Prota, “deneyim paylaşımı” oturumları ile de etkinliği renklendirmeye hazırlanıyor.

BIM Nedir?

En temel tanımı ile Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) mekanların fiziksel ve işlevsel özelliklerinin dijital gösterimlerinin üretilmesi ve yönetilmesini içeren bir süreçtir. BIM, projenin yaşam döngüsü boyunca bir veri bankası işlevi üstlenerek yapının planlama, yapım ve kullanım aşamlarındaki süreçleri yönetmekte önemli bir aktördür.

Etkinlik sitesi için tıklayın!